14-03-2023

Als kind haalde Ivo eindeloos dezelfde inbelmodem uit elkaar. Als medewerker van Nivo geniet hij juist van de veelzijdigheid en afwisseling van zijn werk. “In projecten kan ik mezelf blijven ontwikkelen.”

“Ik was zo’n jongen die vroeger graag met computers klooide. Ik was fan van techniek. Mijn vader had ontzettend veel gereedschap. Mijn moeder werkte voor een telecombedrijf. Als er op de zaak een inbelmodem over was, nam ze die mee naar huis. Die haalde ik dan uit elkaar om hem vervolgens weer in elkaar te zetten. En nog een keer. En nog een keer. Ik wilde weten hoe die dingen van binnen werken. En uiteraard ging ik ook zelf experimenteren met inbellen. Het is dus niet toevallig dat ik voor een opleiding elektrotechniek koos. En daarna voor een IT-opleiding.

Ik ontwikkelde en beheerde ik een communicatienetwerk voor Nederlandse militairen in Afghanistan. Werkte mee aan de aanleg en inrichting van het netwerk van De Ziggo Dome. Verzorgde interne netwerken voor een groot farmaceutisch bedrijf en ging binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg aan de slag.

In elk bedrijf ligt een nieuwe uitdaging. Ik leer telkens nieuwe werelden kennen. Dat maakt het werk veelzijdig en uitdagend. Voor mij is dit een reden om voor consultancy te blijven kiezen. Er valt ontzettend veel te leren binnen de techniek en de informatica. Is de klus klaar, dan ga ik elders aan de slag. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen.  

Nu werk ik voor het trambedrijf in Utrecht. Als enige IT-er binnen dit bedrijf onderhoud ik niet alleen het netwerk, ik word bij alles dat informatica raakt ingezet. Werkt een wissel niet, dan ga ik samen met de technici op pad. Zij draaien aan grote bouten, ik duik het netwerk in. Laatst vroeg een collega me welke laptop hij voor zijn zoon moest kopen. Ook dan weten ze me te vinden. Ik voel me echt onderdeel van het bedrijf.

Mijn andere grote passie is imkeren. Ik ben lid van de bijenhoudersvereniging in Utrecht. Ik besteed veel tijd aan mijn bijen. Van mijn opdrachtgever mocht ik een aantal bijenkasten plaatsen op het groengedeelte van de tramparkeerplaats. Op dit moment doe ik mee aan een project met geautomatiseerde bijenkasten. Dan krijg ik een melding op mijn telefoon als er iets aan de hand is of als het bijvoorbeeld te warm in de kast is. Geweldig, die techniek en die netwerken.”