13-06-2023

Na een bewogen carrière als onder meer verhuizer, beveiliger en IT-beheerder, kwam Thomas van Roemburg anderhalf jaar geleden bij Nivo terecht. Zijn werk als netwerk consultant is niet alleen uitdagend en afwisselend, maar vooral bevrijdend: ‘Eindelijk heb ik het gevoel dat ik op de juiste plek en bij de juiste werkgever zit.’ 

‘Vanaf het eerste moment dat ik bij Nivo zit, ben ik aan het genieten. Want hier mag ik doen wat ik het allerleukst vind: complexe puzzels oplossen. Mijn hersenen laten kraken. En dat continu in een andere omgeving.

Hoe anders was dat 10 jaar geleden, toen ik na een periode van jobhoppen tussen fysiek zware beroepen mijn eerste baan in de IT vond. Ik verzorgde het beheer voor verschillende klanten, maar dat werk vond ik zo eentonig en makkelijk dat ik er een bore-out van kreeg. Ik kwam er gelukkig uit door mijn baan om te ruilen voor één waarbij ik dagelijks op mijn fiets Amsterdam door mocht racen om brandjes te blussen op netwerkgebied. Maar ook dat was niet ideaal, want er zat totaal geen structuur in.

En toen kwam ik dus bij Nivo terecht. Het bedrijf sprak me meteen aan. Niet alleen vanwege het werk zelf, maar ook door de vrijheid en de betrokkenheid. Ik mag hier volledig zelfsturend zijn, maar voel tegelijkertijd dat ik op alle vlakken ondersteund word. Ze zullen je hier nooit proberen een oor aan te naaien en kijken altijd naar welke klus het best bij jou past.

Het is dan ook niet vreemd dat mijn eerste opdracht meteen een heel leuke was. Ik had 2 weken de tijd om het complete netwerk van de gemeente Heemskerk in kaart te brengen, zodat zij hun producten en diensten daarna eenvoudig konden ontsluiten naar de cloud. Direct daarna kon ik aan de slag bij een grote zorgverzekeraar die een nieuw netwerk wilde opzetten. Zo ging ik van klus naar klus, terwijl ik iedere keer weer nieuwe dingen leerde.

Nieuwe dingen leer ik trouwens ook op onze ‘thuisbasis’, met de bedrijfsbrede Tech Talks en summerschools en een kennishuis waarin alle collega’s hun kennis en expertise delen. En op individueel niveau biedt Nivo cursussen en opleidingen. Zo heb ik met een assessment mijn hbo werk- en denkniveau aangetoond, waardoor ik nu voor meer opdrachten in aanmerking kom dan met alleen mijn mbo-diploma.

Op dit moment werk ik met veel plezier als security engineer bij ATOS. Maar ik kijk stiekem ook al uit naar de klussen die komen gaan en de verdere expertise die ik nog op mag doen. Het was de afgelopen jaren even een zoektocht, maar ik heb nu dan toch een bedrijf gevonden waar ik tot mijn pensioen zou willen blijven. En ik ben pas 32! Dat toont denk ik wel aan hoe bijzonder Nivo is.’