03-03-2023

Werken voor de grootste online zoekmachine was een droom voor Guillermo. Bij Nivo werd het waarheid. Hij verhuisde naar de Randstad om voor het wereldwijde netwerk aan de slag te gaan.

“Ik wilde succesvol worden met wat ik leuk vond en waar ik verstand van had. Dat was techniek. Ik volgde meerdere technische opleidingen. Ik werd lid van een computervereniging. Ik maakte thuis mijn eigen computer. Er was geen weg meer terug. En toen kreeg ik na mijn afstuderen het aanbod om bij Nivo in dienst te treden en bij deze opdrachtgever aan de slag te gaan. Ik kon het niet geloven.

Toch was het zo. Ik had de klus voor het grijpen. Maar ik wist niet hoe ik dat moest doen. Het was ver van mijn bed. En toch ook wel buiten mijn comfortzone. Ik woonde bij mijn ouders in een klein dorp in Limburg. Maar deze opdrachtgever had me in Amsterdam nodig. Ik kende daar niemand. Hoe kwam ik aan woonruimte? Ik gooide alle kaarten bij Nivo op tafel. Ik vertelde hoe graag ik deze klus voor ze wilde doen, maar dat ik geen woonruimte had. En dat ik het een spannende stap vond. Ze luisterden naar me en dachten mee. En ze hielpen me met het vinden van woonruimte. 

Binnen de klantorganisatie ging ik voor het online videokanaal aan de slag. Ik kreeg de taak om populaire video’s te plaatsen. Cruciaal was dat ze voor alle providers snel en goed toegankelijk waren. Het was een supervette klus.

Toen ik daar vier jaar werkte, brak de coronapandemie uit. Na een periode van verplicht thuiswerken wilde ik weg uit de Randstad. Ook deze keer deed ik mijn verhaal bij Nivo. En weer waren ze flexibel. Ze hadden een klus voor me in Apeldoorn, bij KPN. Ik verhuisde naar het oosten van het land en ben voor deze nieuwe opdrachtgever gaan werken.

Bij KPN migreer ik de oude werkomgeving naar een nieuwe. Op dit moment implementeer ik de DevOps werkmethode. Ontwikkelingsteams en operationele teams werken hierin samen om producten te ontwikkelen, te testen en uit te rollen. Het beheer wordt zo vereenvoudigd. Dit zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt en dat er sneller kan worden gereageerd op veranderingen binnen en buiten het bedrijf.

IT biedt ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Een blauwe maandag overwoog ik om automonteur te worden. Ook techniek, ook leuk. Maar binnen die tak van sport kun je geen opties met elkaar vergelijken. Een auto moet gewoon rijden. En er is allang bedacht hoe dat moet. In de IT-wereld leiden meerdere wegen naar Rome.”