04-11-2021

De ontwikkelingen binnen de informatietechnologie gaan zeer snel. Nivo stelt periodiek het portfolio bij voor het beleid rond kennisontwikkeling en om te kunnen blijven voldoen aan de behoefte vanuit de markt. Als expertisegebieden voor de komende jaren richten we ons op networking, cybersecurity en cloud integration. 

Gedurende het Nivo Event 2021 zijn vijf onderdelen per expertisegebied in kaart gebracht: ontwikkelingen, omgevingen, opleidingen, kennis en ervaring. De collega’s zijn ingedeeld in drie werkgroepen. Per expertisegebied is een werkgroep samengesteld, waarbij iedere groep wordt begeleid door een moderator met ruime ervaring in het vakgebied. Na het behandelen van de vijf onderdelen presenteren twee deelnemers van de werkgroep de bevindingen aan de aanwezigen van het event. Vanuit de deelnemers van de andere werkgroepen is er dan gelegenheid voor vragen. 

De uitkomsten van de sessies vormen een belangrijke bijdrage voor het portfolio dat dient als leidraad voor de komende jaren. Omdat de ontwikkelingen niet stil staan, zullen de vijf onderdelen per expertisegebied jaarlijks worden bijgesteld. Het bijstellen gebeurt op basis van rondetafeldiscussies en door individuele gesprekken met de Nivo consultants.

Wordt vervolgd…     Peter Hartman

Jan Willem van den Brink, Dreamfactory

Om een uur of acht kom ik door de ochtendnevel bij Villa Jongerius in Utrecht aan. Vandaag mag ik als moderator de Nivo-dag van 2021 begeleiden, altijd mooi.

Deze keer is het thema de koers van de komende jaren. In combinatie met een nieuwe huisstijl, waarin ineens drie specialismen staan in plaats van één. En bijzonder: we gaan vandaag alle mensen daarover laten meedenken en praten en input leveren. Makkelijk gezegd natuurlijk… Maar hoe betrek je een heel bedrijf daarbij?

De eerste Nivo-ers zitten binnen al  aan de koffie, en terwijl ik met het organiserend comité de laatste voorbereidingen tref, wordt het drukker en wordt er volop bijgepraat.

Na introductie, opwarmoefeningen, samen spelen met vraagtechnieken en speeddaten gaan we in drie groepen aan de slag met het hoofdthema. Opmerkelijk voor mij als externe begeleider: hoe makkelijk bij Nivo iedereen betrokken is en input levert. Natuurlijk, het gaat over het dagelijkse werk, en de meningen, passies (of soms stokpaardjes) en ideeën vliegen over de tafels, of het grasveld, en toch… Iedereen doet mee, niemand lijkt af te haken, terwijl ik van tevoren nog bedacht dat het inhoudelijk deel best een lange zit is. De Nivo-ers krijgen het voor elkaar.

We wisselen de serieuze discussies af met plezier maken, een groepsfoto in de vorm van de knoop in het logo, waarbij spontaan een paar superman poses ontstaan, uitstekende catering (ook typisch Nivo volgens mij), jongleerles in een heerlijke herfstzon en natuurlijk presentaties van de gedeelde inzichten.

En die worden serieus genomen, zoals blijkt uit voorgaande sessies. Tevreden kunnen we aan de winterbarbecue beginnen.
Het was weer een genoegen!

Groet van Jan Willem van den Brink van Dreamfactory.

PS: En ook zoals gebruikelijk, heeft Nivo weer een mooi cadeautje voor de eigen mensen geregeld. Er zijn er genoeg, en ik mag er ook een meenemen. De Nivo hoodie in de nieuwe huisstijl is inmiddels ingepikt door zoonlief, die zo zijn collega studenten in Twente op de drie expertises van Nivo attendeert.