16
Mei'23

Security awareness

Joey Gommans (Nivo)
Het is inmiddels al een jaar geleden dat we in het van der Valk hotel in Utrecht een presentatie kregen over het onderwerp Security Awareness wat verzorgd werd door Defensie en door een Nivo collega. Joey neemt daarom graag met jullie een terugblik op wat we toen hebben besproken en wat voor ontwikkelingen er op het gebied van cybercriminaliteit plaatsvinden of verwacht kan worden. Onderwerpen die ook kort aan bod komen zijn onder andere privacy, defense in depth en de rol van een SOC tijdens Security Awareness Campagnes. 

Security Operations Center / Security Information & Event Management

Anton Onclin en Wouter Schröder (Nivo)
Steeds meer van onze klanten starten een SOC oftewel een Security Operations Center, maar wat is nou eigenlijk een Security Operations Center (SOC) en een Security Information & Event Management (SIEM)? Anton en Wouter gaan jullie er alles over vertellen op basis van een onderzoek die ze in het afgelopen jaar hebben uitgevoerd over een SOC en een SIEM. 

Security Incident Response

Joey Gommans (Nivo)
Ieder bedrijf kan vroeg of laat te maken krijgen met een beveiligingsincident zoals bijvoorbeeld een gebruiker die op een verdachte link klikt, een ransomware-uitbraak of een interne bedreiging. Wanneer dit soort incidenten plaatsvinden, is het van essentieel belang dat er direct wordt gereageerd om de schade te beperken en verdere verspreiding te voorkomen.
Een Security Incident Response Engineer, vaak werkzaam in het SOC, speelt hierin een belangrijke rol. We zullen een kijkje nemen naar de belangrijkste activiteiten van een Security Incident Response Engineer en hoe deze toepasbaar zijn binnen een Security Incident Case.