21
Maa'24

Op 21 maart startte het NiVo Event bij het Western hotel in de kaasstad Gouda, waar de ontvangsthal snel gevuld was met het vrolijke geroezemoes van collega’s. Tijdens de welkomstborrel vloeiden de gesprekken soepel, een perfecte voorbereiding voor de aankomende kookworkshop.

Tegen 18:00 uur maakten we een vlotte wandeling naar de Goudse Waarden, waar we onze kookkunsten mochten tonen. Na een korte uitleg stroopten onze collega’s hun mouwen op, de een begon aan de salade, de ander zocht naar vleesgerechten, en voor de pompoensoep werd een knoeperd van een staafmixer ingezet, terwijl de meest getalenteerde koks zich melde voor de afwas. Samen genoten we van de zelfgemaakte tapas, waarbij elke hap een bewijs was van onze gedeelde passie: eten.

Na dit diner trok de ene helft van het gezelschap zich terug in het hotel, terwijl de andere helft de avond in dook op zoek naar wat ‘goudgele rakkers’ in het centrum van Gouda. De volgende ochtend verzamelden we ons voor een uitgebreid ontbijt, waarna we naar Fundustry in Moordrecht reden, of zoals sommigen grappend opmerkten: praktisch Waddinxveen. Daar aangekomen bleek het parkeren voor sommigen al een eerste uitdaging.

Bij Fundustry werd de DNA-sessie het hart van onze dag. In een ‘Wie ben ik’ presentatie van 90 seconden, wat voor vele veel korter was dan gedacht, deelden collega’s persoonlijke verhalen ondersteund door een persoonlijk voorwerp. Een racepak verscheen ten tonele (iemand was duidelijk goed voorbereid), een boek vloog door de zaal, en de tijdsdruk maakte het geheel hilarisch en ontroerend. Het tweede onderdeel van de DNA-sessie 'Wie zijn wij' bood dieper inzicht in onze collectieve geest. In teams verkenden we onze veelzijdige identiteit: van techneuten met een passie voor meer dan enkel technologie. De vele post-its vormden een bonte collage van verschillende passies en kernwaarden, wat resulteerde in de creatie van een mascotte en slogan die ons NiVo hart op zowel indrukwekkende en humoristische wijze uitdrukten.

Na een snelle lunch stond de middag in het teken van competitie en avontuur. Tijdens de ‘Slechtste chauffeur’-challenge demonstreerden we verbazingwekkend genoeg onze parkeervaardigheid, geblinddoekt achter het stuur met teamgenoten die als passagiers aanwijzingen gaven om zo ‘perfect’ mogelijk in te parkeren. De sliptraining werd alom geprezen als de favoriet, een combinatie van spanning, vermaak en skills. Tijdens het offroad rijden volgden we een hobbelig en modderig parcours, waarbij we tot wel 40 graden zijwaarts scheef kwamen te staan. Deze uitdagende tocht leidde zelfs tot een kleine botsing, toen bleek dat de remmen het even lieten afweten “ja, de rem werkte even niet!”

Aan het einde verzamelden we ons voor een laatste toast van wederom weer een onvergetelijk NiVo Event. Met een glimlach op ons gezicht en talloze herinneringen rijker, sloten we af. Tot volgend jaar, voor een nieuw avontuur!